Total Built up Area – 2595sqr.m.
Design solution: 570 seats, locker room, medical centre, VIP box and commentators, lobby bar, fitness centre, massage rooms, outdoor parking with 50 parking spots and administration;
Architects: D-aRch-Studio

Вдъхновението за силуета на сградата идва от преклонението на проектанта към характерните творби на известният испанец Сантяго Калатрава. В същото време е търсено и безпроблемно интегриране в градската среда на Девин, едно типично за района градче. Търсен ефект с формата на сградата е и препратката към заоблените върхове на Родопите. С богатото остъкляване се постига усещането за по-голямо пространство, повече въздух, а и има визуална връзка със заобикалящата ни планина. В самата зала за мачове, естествената светлина е ограничена до минимум, за да не пречи на играчите. Използвани са характерни за региона материали – естествен камък и минерална мазилка, а металните елементи на носещата конструкция са прахово пръскани в кафяво, за да дадат усещането за дървена конструкция.

This post is also available in: English